In Gods nabijheid

Persoonlijke verkenningen in de ambiance van het gebed


In deze bundel heb ik een aantal essays over bidden bijeengebracht. Dit zijn allemaal teksten die ik in het tijdsbestek van ongeveer drie maanden heb geschreven, en waarin ik mijn eigen (nog jonge) gebedsleven vanuit verschillende invalshoeken probeer te belichten. Ik ga soms uit van een vraag – zoals: wie is God? of: wat is bidden? – en soms probeer ik een persoonlijke gebedservaring te onderzoeken. Waar mogelijk vul ik mijn gedachten en intuïties aan met citaten van bekende denkers – zoals Paulus van Tarsus, Meister Eckhart, Emanuel Swedenborg, Søren Kierkegaard en C.S. Lewis.

Nadat ik met schrijven was begonnen, kwam ik al snel tot het besef dat deze essays in wezen zoektochten waren. Telkens als ik aan een nieuw deel begon, startte ik met een bepaalde gedachte die op mijn persoonlijke gebedspraktijk betrekking had – om die vervolgens met een zo open mogelijke geest uit te diepen, zonder precies te weten waar ik zou arriveren. Deze werkwijze leidde uiteindelijk tot dertien verkenningen in de ambiance van het gebed.

De bundel bevat een groot aantal afbeeldingen in kleur, voornamelijk schilderijen van biddende mensen.


Wilt u dit boek lezen? Het eBook (met of zonder afbeeldingen) is te downloaden via onderstaande links. De ePubs en Pdf zijn gratis, de Kindle bijna :-).

In Gods nabijheid (epub met afbeeldingen, gratis)

In Gods nabijheid (pdf met afbeeldingen, gratis)

In Gods nabijheid (epub zonder afbeeldingen, gratis)

In Gods nabijheid (Amazon Kindle, zonder afbeeldingen, € 2,97)


Leest u liever een papieren boek? Deze titel is beschikbaar als paperback (zonder afbeeldingen).