Onderstaande e-books zijn gratis

Scroll naar het gewenste boek.
Klik op de afbeelding om een uitgebreidere beschrijving van het boek te lezen (in een nieuw venster).
Klik op de bijbehorende link (ePub of Pdf) om het gratis boek te downloaden.


David & Ruby-Ann (2024)

Een man ligt in coma. Zijn vrouw zit bij zijn bed. Ze praat tegen hem en leest een verhaal voor, maar ze vermoedt niet dat hij haar ook werkelijk kan horen. Een zonnig, romantisch boek met meerdere filosofische en levensbeschouwelijke ondertonen.

Download ePub of Pdf:

David & Ruby-Ann (ePub)

David & Ruby-Ann (pdf)


In Gods nabijheid (2023)

Een bundel verkenningen in de ambiance van het bidden, waarin diepe vragen aan de orde komen, zoals: wie is God? en: wat is bidden? — aangevuld met met diverse citaten van bekende denkers, zoals Meister Eckhart, Emanuel Swedenborg en C.S. Lewis.

Download Pdf of ePub (met of zonder afbeeldingen):

In Gods nabijheid (epub met afbeeldingen, gratis)

In Gods nabijheid (pdf met afbeeldingen, gratis)

In Gods nabijheid (epub zonder afbeeldingen, gratis)

.


Bezield Licht (2023)

De films die in deze bundel essays worden besproken, bevatten allemaal scènes die een besef van het onzichtbare achter de zichtbare werkelijkheid oproepen. Het zijn dus films waarin de kijker allerlei verwijzingen naar het transcendente zal aantreffen.

Download ePub of Pdf:

Bezield Licht (epub)

Bezield Licht (pdf)

.


De Oversteek (2022)

Een novelle over bijna-doodervaringen (BDE), soms ook nabij-de-doodervaringen (NDE) genoemd, waarin de dood allegorisch wordt afgebeeld als het oversteken van een rivier met een veerbootje.

Download ePub of Pfd:

De Oversteek (epub)

De Oversteek (pdf)

.


Gewone betoverende dagen (2023)

Een roman over gewone betoverende dagen, over het alledaagse en het bijzondere, het menselijke en het spirituele, over leven en dood, hoop en teleurstelling, blijdschap en verdriet. En over de liefde die als een rivier door alle landschappen heen stroomt.

Download ePub of Pdf:

Gewone betoverende dagen (epub)

Gewone betoverende dagen (pdf)

.


Zagtebeek (2022)

Een man (30) die na een aantal pijnlijke ervaringen een jaar lang door Europa heeft gereisd, en nergens rust vond, arriveert in een vredig, klein Nederlands dorp waar de mensen hem met hartelijkheid ontvangen, en waar hij een mooie jonge vrouw ontmoet.

Download ePub of Pdf:

Zagtebeek (epub)

Zagtebeek (pdf)

.


Brieven aan Sebastian (2020)

Alphons, een man van 65 die leeft als een kluizenaar, luistert elke dag naar de mis in b mineur van Johann Sebastian Bach. Terwijl hij luistert, schrijft hij brieven aan deze componist die hij met ‘Sebastian’ aanspreekt en die hij zijn ‘vriend’ noemt.

Download ePub:

Sebastian (epub)

.


Andreas (2018)

Twee oudere mannen – zestigers – voeren een lang gesprek over herinneringen, over jeugdige ambitie, over oud worden in een veranderende wereld, over leven en liefde, de dood en het geloof in God.

Download ePub:

Andreas (epub)

.


Hugo (2014)

Hugo is de vijftig gepasseerd en heeft het gevoel dat de ziel uit zijn bestaan is weggeslopen. In de loop der jaren heeft het weidse landschap van zijn jeugd zich veranderd in een gesloten bouwwerk waarin hij zich een gevangene waant. Er verschijnt een vrouw in zijn leven, een meisje van plezier, en Hugo valt voor haar.

Download ePub:

Hugo (epub)

.


Jasper (2012)

Psychologische roman over relaties en overspel. In zijn obsessieve strijd voor de waarheid raakt de hoofdpersoon geïsoleerd van zijn omgeving, en vervreemd van zijn geliefde. Verteld tegen de achtergrond van de wereld van de klassieke muziek.

Download ePub:

Jasper (epub)

.