David & Ruby-Ann


Als de 62-jarige David op een avond (in 2002) van de trap valt en in coma raakt, besluit zijn vrouw — Ruby-Ann — om elke middag in het ziekenhuis een deel van een verhaal aan hem voor te lezen, hopend dat ze hem hiermee kan helpen om wakker te worden. Ze kiest een verhaal dat hen allebei dierbaar is, dat vijfenveertig jaar geleden door David zelf is geschreven, en dat gaat over de tijd van hun eerste verliefdheid…, de zomer van 1957, toen zij zestien was, en hij zeventien.

Terwijl Ruby-Ann elke middag aan het ziekenhuisbed zit en het verhaal voorleest, vermoedt ze niet dat David — die nog altijd in coma ligt — alles kan horen! Hij is zich volkomen bewust van alle geluiden rondom zijn bed, en ook van alle herinneringen aan de zomer van ’57 die tijdens het luisteren naar boven komen. Maar hij is niet in staat om te bewegen of iets terug te zeggen.

De auteur zegt over deze roman: ‘David & Ruby-Ann is een zonnig, romantisch verhaal met meerdere filosofische en levensbeschouwelijke ondertonen.’


Already were all my will and my desires
turned – as a wheel in equal balance – by
The Love that moves the sun and the other stars.

Dante Alighieri
(Vertaling: Anthony Esolen)


Wilt u dit boek lezen? Het eBook is gratis te downloaden via onderstaande links.

David & Ruby-Ann (ePub)

David & Ruby-Ann (pdf)