Reis

Bourgogne

Toen ik na het ontbijt uit Arry vertrok hing er een dichte mist over Lotharingen, maar aan het einde van de ochtend trok de lucht plotseling open. Op dat moment was ik al de Bourgogne. De zonbeschenen groene heuvels waren schitterend.

Evenals de vorige dag was mijn stemming goed. Ik matigde mijn snelheid, keek zo vaak als ik kon naar het glooiende landschap en luisterde ondertussen naar een lezing van Alan Watts over de taoïstische kijk op het menselijk leven. Ik had op dat moment echt niets te wensen.

Kort na het middaguur was ik in het centrum van Autun. Ik wandelde een paar rondjes om de kathedraal en ging daarna naar binnen. Eerlijk gezegd vond ik het interieur wat teleurstellend. Het was nogal somber en kaal, en het oogde verlaten, ondanks het handjevol toeristen die net als ik door de ruimte slenterden en af en toe bij een beeld bleven stilstaan. Nadat ik in een café een cappuccino had gedronken reed ik verder naar Lucenay-l’Évêque waar ik voor drie nachten een appartement had gehuurd.

Ik ben erg in mijn nopjes met dit ruime appartement. Het bestaat uit maar liefst vijf kamers, een keuken en een badkamer met ligbad; en het is mooi ingericht. Ook het uitzicht bevalt me zeer. In de tuin staat een felrode boom met zijn herfstige schoonheid te pronken. En op straat is het werkelijk muisstil. Ik vind dit een fijne plek om een paar dagen uit te rusten van alle hectiek van de afgelopen weken.


Wil je updates in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.