Emigratie

Een nieuwe levensfase

Geplaatst op

Binnenkort ga ik met vervroegd pensioen. Ik ga de arbeidsmarkt achter me laten en een ander leven beginnen. Natuurlijk blijf ik schrijven, maar niet meer in het huis waarin mijn eerste drie romans zijn ontstaan. Zelfs niet meer in Nederland, als alles tenminste volgens plan verloopt. Ik wil namelijk naar Portugal emigreren.

Nu is dat niet iets wat je op een verloren achternamiddag organiseert. Er komt nogal wat bij kijken. De komende maanden zullen daarom turbulent zijn. Mijn huis staat sinds kort te koop en ik ben in Portugal al (virtueel) aan het rondkijken. Er moet van alles geregeld en gedaan worden want in Nederland hebben we geen tekort aan instituties en overheidsinstellingen die allemaal iets van me willen weten, zodat alle systemen blijven kloppen en ik een deugdzaam onderdaan van ons goed geoliede land blijf. Kortom, ik ben nog wel even bezig.

De komende tijd zal ik hier, in deze blog, af en toe wat over de voortgang schrijven, en daarna hopelijk over mijn ervaringen in mijn nieuwe woonland. Ik ga niet over bureaucratische systemen schrijven maar over mijn stappen in de richting van een nieuwe levensfase, en de interessante dingen die daarbij op mijn pad komen — en wellicht ook over mijn ideeën voor mijn volgende boek. Misschien gaan die twee lijnen wel door elkaar lopen. Je weet het niet hè?

Wordt vervolgd, dus!